You are currently viewing Ирис Станојевић

Ирис Станојевић

Ирис је дете из уредне и контролисане трудноће. Рођена је 2019. године у Новом Саду. Када је Ирис била стара свега два и по месеца, мајка је приметила да мање користи десну руку, након чега су уследиле претраге. У седмом месецу живота, након урађене магнетне резонанце, родитељима је саопштено да је Ирис преживела мождани удар, који је по њено здравље оставио озбиљне последице (слабост десне стране тела, руку готово да не користи, још увек не хода самостално).

Након успостављања дијагноза, укључена је у разне третмане који су неопходни да би јој се здравствено стање побољшало. Ирис су потребни: специјалистички прегледи, рехабилитације, физикални третмани, рад са психологом и логопедом, хипотерапије, хидротерапије, музикотерапије, акупунктура, третмани у хипербаричној комори, ортопедска помагала, медицински материјал, лекови и суплементи.


Средства су јој потребна и за бањско лечење и персоналног асистента. Када Ирис напуни три године, вероватно ће јој бити неопходна и операција тетива како би се лакше кретала.