" Љуби ближњега свога као самога себе "

" Деца деци "

Васкршња манифестација

24.04 - 01.05. април / мај 2021. године

Манифестација је подразумевала поделу дрвених васкршњих јаја која су осликавала деца и ми који смо позвани да будемо као деца. Такво дрвено јаје није имало цену, а сви заинтересовани су имали могућност да оставе прилог по својој жељи.

Направили смо 10. 000 дрвених јаја, која смо потом разделили по школама, вртићима и православним домовима, да их наша дечица осликају и намене за оздрављење Луке, Ирис и Магдалене.

Недељу дана пре Васкрса, на Лазареву суботу отпочела је подела дрвених јаја-чуваркућа на 47 локација широм Србије. На штандовима је дељен мисионарски материјал који је садржао кратке текстове о највећем хришћанском празнику.

Делили смо и саднице врбице, као и васкршњу пшеницу (жито).  Ништа од наведеног није имало цену, већ су остављани прилози у назначене кутије.

За ову прилику смо снимили песму РАДОСТ НА ДАР коју је написао Драган Марјановић, а музику компоновао Данило Трифовић. Спот који прати песму је настао од видео материјала који је сниман на локацијама док је трајала манифестација.
У току овгодишње васкршње манифестације ДЕЦА ДЕЦИ сакупљено је 2.017.333 динара.

Целокупан износ је уплаћен на рачуне за лечење Луке, Ирис и Магдалене. Благодарни смо свима који су учествовали у овом богоугодном делу.

____________________________

СВЕТЛОПИС

СВЕТЛОПИС